Gården

Gården brukas sedan 1932. Kent Lundström med familj är tredje generation som förvaltar den.

Totalt brukas 95 ha åkermark, 28 ha egen mark samt 10 ha naturbetesmark. Till gården hör 90 ha produktiv skogsmark. Jordbruket är inriktat på köttproduktion med ca 100 ungnöt (15-16 mån.) samt 37-40 dikor. På gården är det en renrasig limousin-avelsbesättning. Det finns även en hund, Ackilla (korthårig vorsther), ett 20- tal hönor, tre tuppar och kaniner.

Limousin är en biffras som härstammar från Frankrike (staden Limoges). Kännetecknande för rasen är den gyllenbruna färgen, en lång väl musklad rygg samt en köttfull bakdel.Under 1600- talet användes rasen som dragdjur i kombination med köttproduktion.Utvecklingen har sedan gått mot en utpräglad köttras. Rasen utmärker sig med lätta kalvningar, högt foderutnytjande och framför allt högt slaktutbyte.

Vi jobbar mot ett fungerande kretslopp av växtnäring och god djuromsorg, vilket är en garanti för välsmakande produkter.

2007 började vi förädla egenproducerat limousinkött till exlusiva korvar och charkprodukter som lanserades på Smak & Lust-mässan i Stockholm, Bondens Egen marknad i Umeå, Nolias Livstils- mässa i Umeå samt Olofsfors julmarknad.

Kött från vår gård finns utvalda ICA  och Konsumbutiker. Leta efter Guld kött - ett norrländskt gourmékoncept från Nyhléns & Hugosons.

Du kan njuta av limousinkött och charkprodukter från vår gård på restaurang: Viktoria, TC, Brännlands Wärdshus , Socialize, Rex, Kummin, Bistro Le Garage, Ammarnäs Wärdshus.