Limousinkorv

Limousinkorv

Hemmastoppad korv är lite krångligt, men absolut värt besväret.

Fjälster, det vill säga skinnet från djurtarmen, finns eller går att

beställa i de flesta köttdiskar. 

 

4 portioner

korvskinn, fjälster

500 g limousinkött, eller annat nötkött

2 vitlöksklyftor

4 msk vatten

2 tsk timjan

salt och peppar 

 

Skär köttet i tärningar och finhacka itlöken. Mixa till en slät färs

tillsammans med de andra ingredienserna. Smaka av färsen

med salt och peppar. Stoppa färsen i fjälstret med hjälp av en

spritpåse eller en hushållsassistent med stopptillsats, och gör

en knut på fjälstret när du tycker att du har en bra korvstorlek.

Låt korvarna vila i några timmar i rumstemperatur, gärna hängande.

Stek, koka eller grilla och njut. Roma tipsar: Våga prova andra

smaksättningar också!