Färsk limousinkött i gårdsbutiken!

På onsdag den 9 september har vi färsk hängmörat limousinkött i butiken! Öppet från kl 15 00 till 20 00. Vi hälsar alla gammla och nya kunder varmt välkomna!

Ett recept för lyckad middag:

Limousin tjälknöl

8 – 10 pers.

 

11/2 kg djupfryst limousinstek ( fransyska)

 

lag:

5 dl vatten

11/4 dl havssalt

1 tsk råsocker

1 dl färska kryddor

 

Lägg den djupfrysta steken i en form och sätt den i 75º ugnsvärme, 12 timmar. Sätts steken i ugnen på kvällen är den färdig på morgonen därpå.

Används färskt kött minskas stektiden till ca 9 timmar. Använder man köttermometer kan temperaturen vara 70º för rosa kött och 75º för mer genomstekt.

Blanda ingredienser till lagen i en tät plastpåse och lägg i den varma steken. Låt den ligga 4 timmar och dra åt sig smak av lagen. Skär upp den kalla steken i tunna skivor.

Servera med god potatisgratäng.