Flaki

Recept:

Ingredienser

• ca 1 kg förkokt komage (vommen), färsk eller fryst (klar)

• ca 0,5 kg benfritt nötkött

• 1 morot, persilja, selleri skär i små barer

• salt, lagerblad, kryddpeppar, mejram

• några msk smör och vetemjöl

Gör så här

1. Köttet kokas i lätt saltat vatten (med örter, peppar och lagerblad) tills det blir mjukt. Sedan ta upp köttet och strimla längs fibrerna ca 0.5 cm strimlor, tjock och ca 4 cm lång. Spara buljongen.

2. I buljongen kokas vommen (strimla längs fibrerna ca 0.5 cm strimlor, tjock och ca 4 cm lång) tills den blir mjuk, tillsätt grönsakerna i slutet, tillsätt strimlat kött. Koka upp försiktigt så att inte grönsakerna kokar sönder.

3. Om rätten har för lös konsistens kan man reda det med lite smält smör och vetemjöl. Innan rätten serveras strö på lite torkad mejram och servera varm med ett gott bröd till!

Smakar som bäst dagen uppvärmd dagen efter.