Åbrånets sockerkaka

Åbrånets sockerkaka

3 ägg

3 dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Fyllning:

125 gram smör

1 dl mjölk

4 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjöl och bakpulver och rör i det kokheta vattnet.

Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbara kanter. Grädda långt ner i ugnen i 177 grader, 25-30 minuter.

Under tiden som kakan gräddas smält smöret och blanda ned mjölken, koka upp och stormkoka i två minuter. Dra bort kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsockret.

När kakan är gräddad och lite sval, skär itu den så att det blir två rundlar. Häll fyllningen på båda snittytorna och lägg sedan ihop kakan igen. Låt svalna och pudra florsocker över.

Serverar bär och vispgrädde i skålar bredvid, då kan de som vill ta vad de vill ha.