Elins sega fudgesnittar med lakritskola

Elins sega fudgesnittar med lakritskola

Cirka 30-35 st

150 gram rumsvarmt smör

¾ dl strösocker

1 dl mörkt muscovadosocker

Knappt 1 dl ljus sirap

3 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 tsk bikarbonat

2-3 tsk vaniljsocker

4-5 st mjuka grovhackade lakritskolor

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda det mjuka smöret, strösocker och muscovadosocker till en slät kräm i matberedare eller med elvisp. Tillsätt sirapen och blanda noga.

Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en separat skål och tillsätt detta. Kör till en jämn och slät smet.

Rör sist ner de grovhackade lakritskolorna för hand. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 knubbiga längder. Använd lite mjöl vid utbakningen så fastnar inte degen. Den är rätt mjuk i konstistensen.

Lägg längderna på bakplåten med bakpapper på, två stycken på varje plåt. De behöver inte plattas till utan flyter ut i ugnen.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-18 minuter. Skär längderna i sneda snittar medan de ännu är lite varma.