Morotskaka

Morotskaka

4 ägg

4 dl strösocker

6 dl fint rivna morätter

200 gram smält smör

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

Glasyr:

160 gram Philadephiaost

100 gram smör

3 ½ florsocker

Eventuellt mandelspån och/eller valnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Viska äggen och sockret pösigt. Rör ner morötter, smör och vetemjöl.

Blanda bikarbonat, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner detta i äggsmeten. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Pudra lite kanel ovanpå smeten.

Grädda kakan i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren i en skål, och bred sedan ut över kakan. Strö eventuellt på mandelspån och/eller valnötter. Skär kakan i bitar.