Sega polkamaränger

Sega polkamaränger

Cirka 12-15 st (helst 15 st)

2 dl äggvitor (cirka 6 st)

½ krm salt

1 tsk vitvinsvinäger

4 dl strösocker

1 dl polkagrisar, grovt krossade (120 gram)

1 tsk röd karamellfärg

2 tsk maisenamjöl

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning.

Vispa tills smeten är hård och glansig, cirka 10 minuter. Sänk ner hastigheten och vispa in maisenamjöl, polkagrisar och vitvinsvinäger.

Tillsätt försiktigt karamellfärgen och rör om försiktigt med slickepott. Klicka sedan ut på bakplåtspapper.

Sänk ner ugnsvärmen till 100 grader, ställ in plåten och grädda cirka 2 timmar.

Ju större maränger du gör, desto längre tid de tar att grädda. När marängerna släpper papperet lätt är de klara.